FAQ SzukajUżytkownicyGrupy Statystyki RejestracjaZaloguj

SCDTV

Poprzedni temat «» Następny temat
Aktualizaja forum
Autor Wiadomość
ijet 
on strike


Organizacja:: Straszydło
Dołączył: 15 Lut 2009
Posty: 5092
Skąd: Stšd
Wysłany: Wto 26 Mar, 2013 8:17 pm   Aktualizaja forum

Dzięki nieocenionej pomocy kolegi The-naturat forum zostało zaktualizowane do aktualnej wersji. Tymczasowo wracamy do wyglądu klasycznego subsilver, przynajmniej do czasu, aż stworzę nowe wiekopomne dzieło!

Niestety migracja do phpbb3 się nie udała (znaczy mnie przerosła), zatem pojedziemy jeszcze trochę na przemie.

To tyle z ogłoszeń parafialnych na dziś.
_________________
Pink Stormtrooper since 2005
 
 
     
JUNIOR 
FIRST TO FIGHT


Organizacja:: WYKLĘCI www.kle.ci
Dołączył: 29 Wrz 2012
Posty: 474
Wysłany: Wto 26 Mar, 2013 8:18 pm   

jak tu niebiesko..... ja jebie.... jak w niebie..... lol
_________________
IF YOU WANT TO GO TO WAR , DON'T FORGET KARABINOL
 
     
czapel 
Administrator


Organizacja:: SCD & G.R.U.B.Y
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 920
Skąd: brac browary ?
Wysłany: Wto 26 Mar, 2013 9:47 pm   

:( Moge Cie pomóc z migracjom ;) :)
 
 
     
ijet 
on strike


Organizacja:: Straszydło
Dołączył: 15 Lut 2009
Posty: 5092
Skąd: Stšd
Wysłany: Wto 26 Mar, 2013 10:03 pm   

Jak mnie rozkminisz ten błąd, to może się weźmiemy:

Kod:
ABORT: PHP cpu time limit exceeded in mysqli_fetch_assoc() called at [/forum3/phpbb3/includes/db/mysqli.php:254], in dbal_mysqli::sql_fetchrow() called at [/forum3/phpbb3/includes/db/dbal.php:265], in dbal::sql_fetchfield() called at [/forum3/phpbb3/install/convertors/functions_phpbb20.php:391], in phpbb_set_encoding() called at [/forum3/phpbb3/install/install_convert.php:2022], in call_user_func_array() called at [/forum3/phpbb3/install/install_convert.php:2022], in install_convert::process_row() called at [/forum3/phpbb3/install/install_convert.php:1276], in install_convert::convert_data() called at [/forum3/phpbb3/install/install_convert.php:203], in install_convert::main() called at [/forum3/phpbb3/install/index.php:326], in module::load() called at [/forum3/phpbb3/install/index.php:203]


Dodam, że za cholerę nie wiem, gdzie mam php.ini na serwerze. A tak w ogóle to php bardziej kojarzy mi się z ph pani z reklamy.
_________________
Pink Stormtrooper since 2005
 
 
     
Arturro 
Młode Straszydło


Organizacja:: Straszydło
Dołączył: 27 Wrz 2012
Posty: 746
Skąd: Olsztyn
Wysłany: Wto 26 Mar, 2013 10:11 pm   

hey ijet

w kodzie błędu chodzi o imit czasu wykonywania skryptu.

po słowie w kodzie błędu exceeded , masz wypisane skryty które nie mogę się wgrać.

Musisz napisać do usługodawcy, czyli inaczej do strony hostingowej o zwiększenie limitu czasu na wykonanie skryptu. Mają podnieść ten limit bez gadania. O ile pamiętam robiąc forum dla znajomego, mieliśmy te problemy na jakimś polskim hostingu ale nazwy nie pamiętam :)

Jeśli coś potrzebujesz pisz :) do 22:30 mogę jeszcze odpisywać :)
_________________
 
     
ijet 
on strike


Organizacja:: Straszydło
Dołączył: 15 Lut 2009
Posty: 5092
Skąd: Stšd
Wysłany: Wto 26 Mar, 2013 10:18 pm   

Spróbuję odchudzić bezę i jeszcze raz spróbować. Jak dalej będzie zamulać, to się będę wołał o pomoc. Na razie mamy aktualnego przema, więc mi się odechciało majstrowania... :P
_________________
Pink Stormtrooper since 2005
 
 
     
Arturro 
Młode Straszydło


Organizacja:: Straszydło
Dołączył: 27 Wrz 2012
Posty: 746
Skąd: Olsztyn
Wysłany: Wto 26 Mar, 2013 10:20 pm   

czekaj, a Ty chcesz phpbb3 teraz wgrać ?

przemo starczy :D

tu nie ma aż takiego ruchu, może loga wyczyść co jakiś czas to odmuli baze :D
_________________
 
     
ijet 
on strike


Organizacja:: Straszydło
Dołączył: 15 Lut 2009
Posty: 5092
Skąd: Stšd
Wysłany: Wto 26 Mar, 2013 10:28 pm   

Czapel chciał taptalka mieć, to mu chciałem phpbb3 wgrać. |8F

Nie no, tak naprawdę to chciałem trochę odmłodzić forum.

Ale wygląda, że konwersja przekracza możliwości serwera, choć baza ma tylko ok 40MB (bez tabel search i wordlist)...
_________________
Pink Stormtrooper since 2005
 
 
     
Arturro 
Młode Straszydło


Organizacja:: Straszydło
Dołączył: 27 Wrz 2012
Posty: 746
Skąd: Olsztyn
Wysłany: Wto 26 Mar, 2013 10:29 pm   

a co to za wysokiej jakości hosting, jeśli można wiedzieć ? :)
_________________
 
     
ijet 
on strike


Organizacja:: Straszydło
Dołączył: 15 Lut 2009
Posty: 5092
Skąd: Stšd
Wysłany: Wto 26 Mar, 2013 10:29 pm   

HOME.PL
Pffff....
_________________
Pink Stormtrooper since 2005
 
 
     
Arturro 
Młode Straszydło


Organizacja:: Straszydło
Dołączył: 27 Wrz 2012
Posty: 746
Skąd: Olsztyn
Wysłany: Wto 26 Mar, 2013 10:31 pm   

Noł mor kłeszczyn, ok
Dobranoc, idę spać, miłego zdobywania everestu home.pl :)

Pozdrawiam
_________________
 
     
Arturro 
Młode Straszydło


Organizacja:: Straszydło
Dołączył: 27 Wrz 2012
Posty: 746
Skąd: Olsztyn
Wysłany: Śro 27 Mar, 2013 4:32 pm   

Ciekawy top :D zawsze lekkie odświeżenie :)
_________________
 
     
ijet 
on strike


Organizacja:: Straszydło
Dołączył: 15 Lut 2009
Posty: 5092
Skąd: Stšd
Wysłany: Śro 27 Mar, 2013 4:37 pm   

Niestety większość stylów sypie się przy zabawie z nagłówkami wrzucanymi z panelu administracyjnego. Ja na hatemelach i ceesesach się nie znam, więc zostają mi takie małe skrawki wolności twórczej...
_________________
Pink Stormtrooper since 2005
Ostatnio zmieniony przez ijet Śro 27 Mar, 2013 4:38 pm, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
parasite 


Organizacja:: Czysty.
Dołączył: 03 Mar 2012
Posty: 93
Skąd: Los Olsztynos
Wysłany: Śro 27 Mar, 2013 4:38 pm   

Hm... szczerze? Od 8 lat korzystam na swoich firmowych i bazy są po 400MB i nigdy nie
miałem problemu z time'ingami zapytań. Wystarczy się z nimi porozumieć w tej kwestii i tyle :)

edit // przepraszam 6 ;p wczesniej bylo co innego.
W razie czego sluze pomoca.
_________________
"... i właśnie chciałem pionowe menu w lewej liście, a nie wiedziałem jak mniej więcej to wygląda. Teraz widzę, ogólnie na poziomej, głębsze lub mniej ważne na lewej pionowej..."
 
 
     
Nikus

Organizacja:: Freelancer
Dołączył: 30 Lip 2010
Posty: 80
Wysłany: Śro 27 Mar, 2013 5:37 pm   

Gdyby nie chcieli pomóc po stronie serwerowni (do php.ini nie dostaniesz dostępu na home.pl bo nie umieją zabezpieczyć własnych maszyn :P ) Dobra, jako że każdy chce pomóc a nie padają konkrety to ja coś tam napisze a Irek niech się wykaże :)

Wyjścia są następujące:
1. Jeżeli home.pl pozwala na dokonywanie zmian w parametrach php.ini z poziomu konta to na początku skryptu możesz wrzucić coś w rodzaju
a) z poziomu php
Kod:
@ini_set( 'memory_limit', '64M' ); //albo wiecej
@ini_set( 'max_execution_time', '360' ); // liczba sekund


jak to nie pójdzie to
b) z poziomu pliku .htaccess (najlepiej tego obok index.php - na tym samym poziomie)
Kod:
php_value memory_limit 64M
php_value max_execution_time 360


2. Zgraj całe forum na localhosta do siebie (włącznie z bazą -> zwykły eksport a potem import lokalnie). Zainstaluj sobie docelową wersje forum którą chcesz mieć, potem zrób migracje. Na koniec wrzucasz nowe forum na serwer + przenosisz bazę

Proste! lol
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Ładowanie strony... proszę czekać!
Theme created by TwojeStyle.info fixing Sklep internetowy
Strona wygenerowana w 0.032 sekundy. Zapytań do SQL: 8